Ξενάγηση στο εργαστήριο

Ξενάγηση στο εργαστήριο

Ξενάγηση στο εργαστήριο

Θέλω να παραγγείλω
 
Κωδικός SKU:
Συσκευασία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

Στο Πήλιο, στο βουνό του γιατρού της Ελληνικής Μυθολογίας Χείρωνα Κένταυρου , δημιουργήσαμε το εργαστήριο επεξεργασίας αρωματικών φυτών. Η  οικογενειακή μας επιχείρηση,    έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια, συλλογή,  επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία βοτάνων & αιθέριων ελαίων.

Φιλοδοξούμε η παρουσία μας στο χώρο των αρωματικών φυτών, να προσφέρει Βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ιδιότητές τους, να διαδώσει και να διδάξει την αξία των βοτάνων.

Σε μια εποχή που ολόκληρος ο κόσμος βασανίζεται από το ερώτημα τι είναι πραγματικά υγιεινό και τι όχι στη διατροφή μας και στην υγεία μας, η ίδια η φύση μας δίνει την
 
απάντηση. Εκατοντάδες βότανα προσφέρουν την καλύτερη εναλλακτική πρόταση για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Σε τρία (3) αναστηλωμένα παλαιά πετρόκτιστα  κτίρια, στο παραδοσιακό χωριό Δράκεια του Πηλίου, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και την τοπική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, δημιουργήσαμε, με πολύ μεράκι, το εργαστήριο των βοτάνων,  όπου διατηρήσαμε όλα  τα παραδοσιακά  στοιχεία εσωτερικά, εξωτερικά και στον περιβάλλοντα χώρο, συνδυασμένα  με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης μονάδας Επεξεργασίας, Τυποποίησης και Διάθεσης. Στον περιβάλλοντα χώρο του εργαστηρίου έχουμε δημιουργήσει ένα πρότυπο βοτανόκηπο, με πλήθος από τα ενδημικά βότανα του Πηλίου τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να αναγνωρίσει .
Στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Δράκειας  καλλιεργούμε έξι (6) μικρά αγροκτήματα, όπου  με μεθόδους Βιολογικής Γεωργίας παράγουμε   βότανα όπως: Ρίγανη, Θυμάρι, Φασκόμηλο, Λουΐζα, Βασιλικό,  Μελισσόχορτο, Δυόσμο, Βαλσαμόχορτο, Δάφνη, Σαμπούκο, Δενδρολίβανο κ.α.. Στα βότανα αυτά προστίθενται και άλλα που καλλιεργούνται σε άλλες περιοχές όπως: Τσάι του βουνού, Τίλιο, Χαμομήλι. Μετά την συλλογή τους, η φυτική μάζα μεταφέρεται στο εργαστήριο όπου και γίνεται η επεξεργασία.

 

Όλες οι εγκαταστάσεις μας  Εργαστήριο & Βοτανόκηπος  είναι διαθέσιμα για επίσκεψη μετά από συνεννόηση.

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα Επίσκεψης Διάρκειας 4-5 ωρών

 

Στην  CHIRONKENTAUROS προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, που παρουσιάζουν την αρχέγονη βοτανολογική παράδοση του Πηλίου και τη συνδέουν με τη σημερινή χρήση των βοτάνων στη θεραπεία & τη μαγειρική.

Περιγραφή: Επίσκεψη στο βοτανόκηπο του Χείρωνα, ξενάγηση στον κήπο, τις καλλιέργειες των βοτάνων & των αρωματικών φυτών, Συμμετοχή στην καλλιέργεια (φύτευση σκάλισμα, βοτάνισμα, συλλογή), Βοτανολογικός περίπατος με αναγνώριση και παρουσίαση  αυτοφυών βοτάνων & φαρμακευτικών φυτών της εποχής. Συλλογή αυτοφυών ή καλλιεργούμενων βοτάνων  για απόσταξη. Ξενάγηση στους χώρους του Εργαστηρίου, Παρουσίαση των παραδοσιακών τεχνικών επεξεργασίας , Παρουσίαση της διαδικασίας απόσταξης βοτάνων, Απόσταξη των βοτάνων που συλλέχθηκαν και παραγωγή αιθέριων ελαίων. Παρουσίαση της xρήσης βοτάνων και χόρτων στην τοπική κουζίνα. Ετοιμασία απλών πηλιορείτικων πιάτων με βότανα και χόρτα. Απλό γεύμα με τα φαγητά που ετοιμάσαμε και τοπικό κρασί. Με την αναχώρηση οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν τα δώρα από το εργαστήρι του Χείρωνα (σύνθεση συσκευασμένων βοτάνων και ένα φιαλίδιο με αιθέριο έλαιο που οι ίδιοι παρήγαγαν).


 
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 2 άτομα.

Τα προγράμματα  θα είναι διαθέσιμα από 1 Μαρτίου – 30 Οκτωβρίου 2017